A karcagi AGRIBRANDS Europe Hungary zRt. takarmánygyártó cég bemutatása

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Készítette:

Andrási Máté Tibor

9. B

Karcagi Nagykun Református Gimnázium,

Egészségügyi Szakközépiskola és Kollégium

 

5300 Karcag, Madarasi út 1-3.

 

Felkészítő tanár: Major János

 

                                                                                 

Tartalomjegyzék:

 

 

1.      A témaválasztás indoklása

3

2. Az AGRIBRANDS Europe Hungary Takarmányipari és Kereskedelmi zRt. történeti áttekintése

3

3. A vállalat kapcsolatrendszere

4

3.1. A vevők

4

3.2.  A beszállítók

4

4.   Az AGRIBRANDS Europe Hungary Takarmányipari és Kereskedelmi zRt.-ben gyártott termékek bemutatása

4

4.1. A takarmányok csoportosítása

5

4.1.1 Megjelenési forma szerint

5

4.1.2. Bekeverési százalék szerint

5

4.1.3. Márkanév szerint

5

4.1.2. Előállított takarmányok

5

5.  A 2010-ben gyártott takarmányok termelési és forgalmazási mutatói

7

5.1. A takarmányok termelési mutatói

7

5.2.            A nagyüzemeknek és kistermelőknek értékesített takarmányok százalékos aránya

7

6.   A világszínvonalú gyár titka

7

7.   Interjú az AGRIBRANDS Europe Hungary Takarmányipari és Kereskedelmi zRt. gyárigazgatójával

8

8.      Interjú az AGRIBRANDS Europe Hungary Takarmányipari és Kereskedelmi zRt. egyik dolgozójával, édesapámmal

11

9.    Záró gondolatok, befejezés

13

10. Általános bibliográfia

14

Melléklet

 

 

 

1.      Témaválasztás indoklása

Andrási Máté vagyok, a Karcagi Nagykun Református Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Kollégium 9. B osztályos tanulója. A csurgói földrajz versenyről, a Református Középiskolák XVII. Természettudományos Diákkonferenciájáról földrajz szaktanáromtól értesültem, és úgy döntöttem, hogy valamilyen téma kapcsán szeretnék részt venni ezen a versenyen, kipróbálom tudásomat. Sokáig gondolkodtam, hogy mi is legyen a témám, majd a választ az adta meg számomra, hogy édesapám 1985 óta az ország egyik legdinamikusabban fejlődő, egyik legversenyképesebb vállalatánál dolgozik, a karcagi AGRIBRANDS Europe Hungary Takarmányipari és Kereskedelmi zRt-nél. Úgy döntöttem, hogy gazdaságföldrajzi szempontból ennek a vállalatnak mutatom be a teljes működési rendszerét, a vállalat történetétől kezdve napjainkig, a vállalat folyamatos fejlődésén, egyedülálló, versenyképes termékein és bővítési folyamatain keresztül.

 

 

2.                  AGRIBRANDS Europe Hungary Takarmányipari és Kereskedelmi zRt. történeti áttekintése

A karcagi gyártelep eredetileg állami beruházásként épült 1979-ben Phylaxia tulajdonban. Az alaptevékenység malomipari technológiával söripari alapanyag előállítás és tápszergyártás volt. Ebben az időszakban jelentek meg a PURINA termékek a hazai piacon. A takarmányok importként érkeztek az NSZK-ból (Német Szövetségi Köztársaság) és Olaszországból. Az 1980-as évektől a Ralston Purina Company termék licence megállapodást kötött a HAGE Részvénytársasággal, és ettől kezdve a Purina segítségével a karcagi gyárban készültek az új termékek. A továbbfejlődés lehetőségét nyújtotta 1990-ben az első vegyes vállalat a PURINA- HAGE megalakulása, amely az 1990-es évek első felében töretlen sikereket ért el. 1995-ben az amerikai fél felvásárolta a HAGE Rt. részvényeit, a saját tulajdonú vállalatát PURINA - Hungária Részvénytársaságra keresztelte.  (1. ábra) 1997 őszén nyitotta meg a második gyárát Kaposváron, melyben már a legkorszerűbb technológiát alkalmazták. 1998-ban a Ralston Purina Company eladta takarmányozási divízióját, melyből létrejött az AGRIBRANDS International Inc., amely továbbvitte a PURINA termékek gyártását és forgalmazását Magyarországon és a világ 16 országában. A magyarországi egység AGRIBRANDS Europe Hungary zRt. nevet kapta. 2000-ben a karcagi gyárban rekonstrukciót végeztek, hogy a termelés megfeleljen a XXI. századi elvárásoknak. A cég mai napig AGRIBRANDS Europe Hungary zRt. néven működik, annak ellenére, hogy 2001-ben újabb tulajdonosváltás következett be: a Minneapolisi székhelyű Cargill Co.Ltd. amerikai vállalat a céget megvásárolta. A saját termékei mellett a PURINA márkanevet viselő takarmányokat is gyártja és forgalmazza is a cég. (2. ábra)

A Cargill vállalat számtalan üzletága közül az egyik legnagyobb az állati takarmányok gyártása. Világszerte közel 170 takarmánygyárat üzemeltet, melyből kb. 80 van az USA-ban és Dél-Amerikában, 25 Kínában, 40 Távol-Keleten, 19 Európában, ebből 2 Magyarországon, nevezetesen Karcagon és Kaposváron.

 

 

3.                  A vállalat kapcsolatrendszere

 

3.1. Vevők

 

A vállalat a vevőközpontú szemléletet helyezi előtérbe, ami azt jelenti, hogy a termékeinek minőségét, összetételét, a termékek előállítását, és így természetesen az alapanyag-beszerzéseit a vevő igényeihez igazítja, ezért az ellátási láncban betöltött szerepének bemutatását a vevőkörnél kezdem.

A vállalat sajátos tevékenységéből adódóan a fontossági sorrendben a legelső helyen a vevők folyamatos ellátása áll, hiszen a haszonállatok takarmányozása folyamatos kell, hogy legyen. Ez a legalapvetőbb feltétel a sikeres vevői kapcsolattartás szempontjából. A vállalat vevőit két csoportra oszthatjuk. Az egyik csoportot a farmok és telepek alkotják, a másik csoportot pedig a viszonteladók. A két vevőcsoport a kiszolgálás szempontjából abban különbözik, hogy a viszonteladók a zsákos takarmányt vásárolják, melyeket automaták segítségével töltik zsákba és modern rakodó robotokkal raklapokra rendezik, így az anyagmozgatást jelentősen megkönnyítik mind a gyár területén, mind a viszonteladó bolthelyiségében.  (1- 2. sz. melléklet) Ellenben a farmok és telepek takarmányellátása főként ömlesztett takarmányozással történik, melyeket az egyes vevőkre, egyénenként meghatározott, saját recepttúrák alapján állítanak össze a gyárban. (3. sz. melléklet) A viszonteladók megrendelései az eddigi tapasztalatok alapján az adott év során ciklikusságot mutatnak, ami azt jelenti, hogy az ún. szezonális időszakban - ami márciustól augusztusig tart -nagyobb mennyiségű árut vásárolnak. A farmok, telepek, megrendelései viszont tervezhetőek, az állatállomány egyedszáma nem ingadozik az év egyes szakaszaiban.

A gyártást követően a vevő saját szállítóeszközével, illetve ha nincs ilyen lehetősége, akkor a vállalat saját, szerződött fuvaroztatójával kerül a késztermék kiszállítására. A zsákos termékeket viszonteladók tovább értékesítik saját vevőiknek, a viszonteladó, mint kiskereskedő kapcsolódik be köztes láncszemként a gyár és a végső fogyasztó között. Az ömlesztett takarmány pedig farmokra, telepekre kerül saját felhasználásra, ez a típusú áru tehát a végső fogyasztóhoz kerül.

3.2.  A beszállítók

Az alapanyag-beszerzés beszállítói régóta ugyanazok a partnerek, ezáltal a cég biztosítani tudja a gyártott takarmányok megfelelő minőségét, melyeket a törzsvásárlók az évek alatt tapasztaltak. A takarmány előállításához szükséges ún. tömegalapanyagok behozatala főként belföldi beszállítóktól történik, a kiegészítő alapanyagokat pedig leginkább külföldi beszállítóktól vásárolja a cég.  (4. sz. melléklet)

4.                  AGRIBRANDS Europe Hungary Takarmányipari és Kereskedelmi zRt.-ben gyártott termékek bemutatása

A fent említettek alapján a vállalat szem előtt tartja a vevők igényeit. Olyan takarmányokat állít elő, amelyek megfelelnek a farmok, telepek és a háztáji termelők elvárásainak. A termékek használatával biztonságosan és gazdaságosan nevelhetik fel haszonállataikat.

A takarmánygyártás során az adott állatfaj életkorának, fejlettségének és a tenyésztési, tartási célnak megfelelő termékeket állítanak elő. Ezeknek a termékeknek a megjelenési formája a különböző állatfaj emésztőrendszerének és tápanyag igényének legjobban megfelelő szemcseméretű dercés, morzsázott és granulált. A takarmányok bekeverési százaléka szerint gyártanak premixeket, szuperpremixeket, koncentrátumokat és kész takarmányokat.

4.1. A takarmányok csoportosítása

4.1.1 Megjelenési forma szerint

Dercés: A kalapácsos daráló által megdarált szemes termény, a daránál durvább őrlemény.  (4. sz. melléklet)

Morzsázott: Nagyobb átmérőjű granulátumot, rovátkolt hengerek között zúzzák úgynevezett morzsázott takarmány. (5. sz. melléklet)

Granulált: A dercés takarmányból préseléssel készítik a granulátumot. Az eljárás gőzöléssel kezdődik, majd préseléssel folytatódik. A takarmányba jutott gőz a takarmányszemcsék felületén filmszerű rétegben kicsapódik és segíti a részecskék egymáshoz tapadását. A granulálást követően a takarmányt lehűtik, hogy a fehérjék és a vitaminok ne sérüljenek, a hűtéssel egyúttal szárad is a takarmány. (6. sz. melléklet)

4.1.2. Bekeverési százalék szerint

Szuperpremix: 0,5 % bekeverésű, csak vitamin- és mikroelem-tartalmú.

Premix: 3-5 % -os bekeverésű, az előzőekben felsorolt takarmány kiegészítők felhasználásával készült

Koncentrátum: 10-30 % bekeverésű, teljes fehérje kiegészítést tartalmaz.

Kész takarmány: 100 %-ra összeállított kész takarmánykeverék.

4.1.3. Márkanév szerint

Márkanév szerint három csoportra oszthatók a termékek.

Ecomix brand: olcsóbb árfekvésű háztáji termékek, elsősorban saját felhasználásra nevelt állatok teljes értékű takarmánya, nem PURINA termék.

Purina brand: minőségi háztáji takarmányok,

Cargill brand: közvetlenül a farmok, nagyüzemi telepeknek előállított készítmények.

 

A Cargill takarmányokat legnagyobb mennyiségben ömlesztett formában a vevők receptúrája alapján állítják elő, sertések, szarvasmarhák, baromfik és nyulak számára.

 

A PURINA termékcsaládokat az állatfajok életkorának, fejlettségének és a tenyésztési, tartási célnak megfelelően készítik háztáji, kis- és közepes gazdaságoknak: sertés, kérődző, nyúl, baromfi, vad és ló neveléséhez.

 

4.2.             Előállított takarmányok

 

Sertés takarmányok:

Malactáp: A 6-21 hetes korú sertéseknek biztosít megfelelő táplálékot, a malackori intenzív növekedés és testtömeg gyarapodás érdekében.

 

Hízótáp: Ezen belül a tenyésztők különböző takarmányozási programból választhatnak, melyek kapcsolódnak a malacnevelési programhoz, a hatékony hízlalást elősegítve.

 

Kocák számára előállított termékek folyamatos és egyenletes malacellátást biztosítanak, magasabb lesz a napi testtömeg gyarapodásuk és az utódszámuk.

 

Kan: speciális összetételének köszönhetően kedvező hatást gyakorol az ivarérettségre.

 

Szarvasmarha takarmányok

Kérődző: A hasznosítás szempontjából több programból választhatnak a gazdák, attól függően, hogy tej vagy a húshozam miatt nevelik az állatállományt.

 

A Purina tejelő program célja a magas tejtermelés és az egészséges tehénállomány fenntartása és a jövedelmező tejtermelés biztosítása.

 

Hús marha: A takarmány használásával kiváló súlygyarapodás érhető el és javul a vágási minőség és ezzel együtt alkalmazható az abrakkal történő etetés is.

 

 

Baromfi takarmányok

A szárnyasok számára is életkornak megfelelő takarmányokat készítenek – indító, nevelő és befejező-, amelyek az egészséges, biztonságos, ugyanakkor a gazdaságos és eredményes nevelését teszi lehetővé.

 

Tojó tápok

A tojótyúk nevelés alapfeltétele a megfelelő jércenevelés, mert a megfelelően nevelt jérce lesz alkalmas a magas tojáshozamra és ellenállóbb lesz a fertőzésekkel szemben.

Lótakarmányok kiváló minőségű alapanyagokból és beltartalommal készülnek, minden korcsoport és hasznosítási típus számára, mely a gazda által szálastakarmányokkal kiegészítve fejti ki hatékonyságát.

Nyúl

A termékek egyik legfontosabb célja a nyúlállomány biztonságos nevelése, az elhullás csökkentése. A takarmányok magas rosttartalmúak és megfelelő arányban tartalmazza a szénhidrátokat.

Vad

Ebbe a csoportba tartoznak az őzek, szarvasok, fácánok, vaddisznók. A számukra készített keveréktakarmányok pótolják a legelő tápanyaghiányát. A takarmányokat vadaskertekben illetve a tél folyamán a természetben egyaránt alkalmazható, hogy az állatok megtarthassák jó kondíciójukat.

 

5.                  A 2010-ben gyártott takarmányok termelési és forgalmazási mutatói

 

A vállalat termelési volumenének adatai nem publikus információk. A gyár igazgató asszonyának elmondása szerint 1994/1995-ben 118.000 tonna takarmányt gyártottak, az akkor még egyetlen gyárukban Karcagon. 1997-ben átadásra került a kaposvári gyáregység, amely tovább növelte a kapacitást, havi 5000 tonnával. Az állatlétszám csökkenése miatt visszaesett a forgalom, melynek mélypontja a 2003. és 2007. közötti időszak volt. A mostani mérések szerint a kapacitás kihasználtsága a karcagi gyárban 75%-os, míg a kaposvári gyárban 65%-os.

 

5.1. A takarmányok termelési mutatói

 

Az adatok a gyár igazgatójától származnak, melyeket a gyár szabályzatának, titoktartásának megfelelően arányszámokban közölhető.

Az elmúlt évben gyártott takarmányok 22 %-a szarvasmarha, 20 %-a sertés, 35 %-a baromfi, 23%-a nyúl. (8. sz. melléklet)

 

5.2.            A nagyüzemeknek és kistermelőknek értékesített takarmányok százalékos aránya

 

A fent említettekre szeretnék utalni, miszerint a vállalatnak két nagy vevő köre van egyik a farmok, telepek, a másik a továbbforgalmazók, a dealerek. A vállalat ilyen formában valósítja meg a takarmányok értékesítését.

Az előállított termékek 20%-a –PURINA termékek- továbbforgalmazó dealerhálózaton keresztül jut el a kistermelőkhöz, 28%-a –Cargill márka- szarvasmarha takarmányok nagyüzemi értékesítés, 14 %-a–Cargill márka- sertés nagyüzemi értékesítés, 38%-a baromfi és nyúl, ezek közül a nyúltáp PURINA termék, míg a baromfi Cargill.  

(9. sz. melléklet)

 

6.                  A világszínvonalú gyár titka

 

Partnerkapcsolat

 

A vállalat vezetősége, nagy hangsúlyt fektet a takarmánygyártásban szerzett vezető szerep megtartására, a minőségi és biztonságos takarmányok előállítására, ennek érdekében folyamatos fejlesztéseket valósít meg. Szem előtt tartja a partnerei igényeit, törekszik azok folyamatos bővítésére.

A beszállítókkal kialakított hosszú távú, biztos alapokon nyugvó kapcsolat kialakítása annak függvénye, hogy a beszállítók meg tudnak-e felelni az alábbi kritériumoknak: az alapanyagok megfelelő minősége, gyakori szállítás a megrendelő igénye szerint, árstabilitás, rövid átfutási idők biztosítása, garancia a szállítás biztonságára.

Technológia

Az üzemekben számítógépes vezérlőprogrammal ellátott, világszínvonalú gyártó berendezések biztosítják a stabil, megbízható minőséget és az anyagáramlás teljes nyomon követhetőségét.

A takarmány üzemben a gyártást Aarsen technológiával működik. A takarmányok biztonságos előállítását szolgálják az automata összemérő rendszer, a 4 tonnás szalagos keverő, kalapácsos daráló, granuláló, hűtő rendszerek. (10. sz. melléklet)

A premix üzemben van Opstal technológiával dolgoznak. (11. sz. melléklet) 1 tonnás keverő, automata összemérő rendszer, gyógyszermentes gyártás, szállítópályák nélküli, átszennyeződés-mentes rendszeren keresztül, automata lezsákolóval történik az előállítás. A késztermékek csomagolása két automata lezsákoló vonalon, robotraklapozóval történik. (12. sz. melléklet)

Minőség

A Purina márkanéven megjelenő termékek kiváló minőségét a több mint 100 évre visszanyúló kutatás és tapasztalat, illetve a legfrissebb tudományos eredmények alapján készített receptúrák biztosítják.

Szigorú technológiai módszerek és szabályok garantálják a minőséget a termelési folyamatban az alapanyag beérkezésétől a keverési, granulálási és csomagolási fázisokon keresztül a végtermék kiszállításáig. Az AGRIBRANDS Europe Hungary zRt. 2000 óta rendelkezik ISO 9002 minősítéssel, melynek rendszeres felülvizsgálata is garantálja, hogy a takarmánygyártás teljes folyamata folyamatos ellenőrzés alatt álljon.

Mind az alapanyagok, mind a késztermékek vizsgálatát saját laboratóriumban végzik, biztosítva, hogy valóban a legkiválóbb minőségű legyen az alapanyag.

7.      Interjú az AGRIBRANDS Europe Hungary Takarmányipari és Kereskedelmi zRt. gyárigazgatójával

 

Lehetőségem nyílt, hogy interjút készítsek a takarmánygyártó vállalat igazgató asszonyával, Gyurcsek Jánosnéval, aki 1998 február óta látja el vezetői teendőit. Erzsike néni 2010. december 9-én fogadott a karcagi üzemben, délután 3 órakor.

 

- Milyen beosztásban dolgozott az előző időszakban?

- Eredendően közgazdászként végeztem a Budapesti Külkereskedelmi Főiskolán, majd az első kilenc évemben a berekfürdői Üveggyárban dolgoztam, értékesítési osztályvezetőként.  1989-ben jöttem át az akkor még HAGE tulajdonban működő jelenlegi gyárba, vevőszolgálati osztályvezetőnek.  Újabb 9 év múlva kértek fel a gyárigazgatói munkakörre, ami azért az eredeti végzettségemtől és a korábbi munkakörömtől egy kicsit távol esik, hiszen termelési és üzemeltetési feladatról van szó.

 

- Mennyire felelősségteljes az igazgatói munkakör?

- Minden munkakör nagyon felelősségteljes a maga szintjén. Minden alkalmazottunktól azt várjuk el, hogy a maga területén a lehető legmagasabb szintű teljesítményt nyújtsa. Így teszek én is bekalkulálva, hogy a feladat sokrétű, összetett, igényli az azonnali döntési képességet és a stratégiai tervezési képességet is.

 

- Szívesen dolgozik igazgatóként?

- Igen, hiszen egyébként nem vállaltam volna el ezt a feladatot. Alapvetően azonban a feladat motivál és nem a beosztás megnevezése. Szeretem a változatos feladatokat, a kihívásokat és szívesen építek csapatot „ad hoc” feladatok megoldására és hosszú távú céljaink elérésére egyaránt.

 

- Mutassa be röviden a céget!

-A karcagi gyárban jelenleg 100 fő dolgozik, akik közül a könyvelés, pénzügy, labor nem az én irányításom alá tartozik, a termelés, raktári dolgozók, karbantartás és portaszolgálat viszont igen, ez 50 fő. Jelenleg két műszakban dolgozunk, mert a szezonalitás, a tavaszi- nyári időszakban követelt meg három műszakos munkarendet. A gyár termelési kapacitása 10.000 tonna havonta, ennek jelenlegi kihasználtsága általában 75 %. A termékösszetételünk állatfajok szerint: sertés, szarvasmarha, tejelő, baromfi, bárány, nyúl, vízi szárnyas, vad.

A termékek bekeverési százaléka szerint gyártunk premixeket, szuperpremixeket, koncentrátumokat, kész takarmányokat. Feldolgozottsági fok, illetve megjelenési forma szerint dercés, granulált és morzsázott takarmányokat. Csomagolás szerint gyártunk ömlesztett és zsákos takarmányokat 5, 10, 20, 40 kg-os kiszerelésben. Márka név szerint három fő csoportba osztjuk termékeinket: Ecomix brand (olcsóbb árfekvésű háztáji termékek), PURINA brand (prémium háztáji termékek),  Cargill brand (közvetlen farmoknak értékesített, nagyüzemi termékek). A csomagoláshoz a márkanévnek és az állatfajnak megfelelő szép kivitelű PP kör szövött vagy papírzsákokat használunk.

 

- Mennyien dolgoznak a vállalatnál?

-A karcagi gyárban jelenleg 100 fő dolgozik, akik közül a könyvelés, pénzügy, labor nem az én irányításom alá tartozik, a termelés, raktári dolgozók, karbantartás és portaszolgálat viszont igen, tehát 50 fő. A kaposvári gyárunkban 58 fő dolgozik. Az értékesítésben körülbelül 40 fő és a beszerzés területén 5 fő.

 

 

-A dolgozók elkötelezettek-e a munkájukban?

-A gyári fluktuáció nagyon alacsony, a nálunk dolgozók hosszú ideje vannak nálunk, nem jellemző, hogy valaki elmegy tőlünk más munkahelyre. Kivéve persze azon eseteket, amikor valaki családilag elköltözik vagy nyugdíjba megy. A vállalat és a vállalat melletti elkötelezettséget mi nagyra értékeljük, törzsgárda jutalmak formájában 5-10-15-20-25-30 éves munkaviszony után értékes ajándékokkal lepjük meg a dolgozóinkat. Az elkötelezettség szintjét egy, a Cargill anyavállalat által rendelkezésünkre bocsátott kérdőív formájában évente felmérjük és a visszajelzéseket kiértékelve akciótervet készítünk jobbítási lehetőségek kidolgozására. Ebben az évben a felmérés eredménye a karcagi gyár vonatkozásában 92 % volt, ami mind anyavállalati szinten, mind magyarországi vállalati szinten nagyon jó eredménynek mondható.

 

- Mivel tudják ösztönözni munkatársaikat a hatékony munkavégzésre?

- Nagyon sok időt és energiát fordítunk a dolgozók képzésére minden szinten és minden munkaterületen. A képzések lehetnek kiscsoportos helyi tréningek, írásos anyagok, bemutató oktatások, gyakorlati oktatások, mentor program, ahol egy tapasztalt munkatárs mellett párhuzamos munkavégzés mellett történik a képzés. Miután megteremtettük a megfelelő termelési, technológiai környezetet, a tréning után a dolgozó szakmai ismeretei is megfelelőek, az egész közösséget érintő programot dolgozunk ki, melynek célja a lehető leghatékonyabb termelés. Ennek két formája volt eddig cél-feladat teljesítéséért külön negyedéves bónuszrendszer, illetve az anyavállalat által kitűzött World Class minősítés, ami egy minden gyárra felállított optimális működést feltételező modell és a tényszámok összevetésén alapuló értékelési rendszer. Az elmúlt évben a karcagi gyár a 8+4 kritériumot tartalmazó értékelési rendszerben mind a 12 kritériumnak megfelelt, tehát World Class gyárnak minősül, aminek a jutalma minden termelési dolgozó részére egy kisebb havi bér egyszeri kifizetése. Ez nagyon jó motiváció szokott lenni, mind anyagi, mind közösségi összetartó szempontból.

 

- Milyen szerepet tölt be a vállalat Karcag népességének foglalkoztatásában?

- Karcag lakosságának lélekszáma 22000 fő, ennek kb. 40-50 %-az az aktív kereső, ebből 100 fő dolgozik a vállalatnál. Cégünknek azért van jelentősége, mert megfelelő teljesítmény és munkavégzés esetén hosszú távú, stabil, kiszámítható munkahelyeket biztosítunk dolgozóink számára, ami a családtervezés szempontjából elengedhetetlen.

 

- Melyek a cég hagyományos és új termékei?

- Cégünk alaptevékenysége az állati takarmányok gyártása, mindenféle haszonállat és korosztály számára, ebben az értelemben tehát minden termékünk hagyományos. Mivel azonban a nagyüzemi termékeink fókusztermékek, azaz egyedileg a vevő specialitásaira vannak formulázva, így akár minden nap új termék születik. Más megközelítésben pedig a hagyományos haszonállat eledel mellett 2011 évtől gyártani és forgalmazni fogunk kisállat eledelt is kutyák és macskák részére.

 

- Beszéljen az export és import tevékenységről!

- Korábban több oknál fogva elsősorban csak belföldi piacra dolgoztunk. Ma már több országba szállítunk prémium termékeket, de az összes export-arány még mindig nem haladja meg a teljes termelés 10 % - át. Jelen vagyunk termékeinkkel Romániában, Szlovákiában, Horvátországban, Szerbiában és Ukrajnában is.

 

- Milyen bővítési folyamatok és lehetőségek vannak?

- Van lehetőségünk a jelenlegi kapacitásunk bővítése nélkül a hagyományos termékekből 25 % - al többet gyártani, hiszen a jelenlegi kapacitás kihasználtságunk 75 %. Továbbá havi 1000 – 2000 tonna kisállat eledelgyártással bővül a termelésünk, amint az új üzemrész beindul a második negyedévben.

 

- Mi a vállalat mottója?

- Jövőképünk az, hogy a világvezető cégévé váljunk az emberiség jólétének megteremtésében. Ehhez elvezető célkitűzésünk a dolgozóink tökéletes biztonsága, a teljes elkötelezettség és a fenntartható növekedés.

 

- Mit értenek ez alatt?

-A dolgozók tökéletes biztonsága azt jelenti, hogy minden dolgozó minden nap épségben hazatérjen a szeretteihez. A teljes elkötelezettség azt jelenti, hogy a dolgozóink egyet értenek vállalatunk alapelveivel, elfogadják a Cargill által kitűzött célokat és mindent megtesznek azért, hogy ezek megvalósulhassanak. A fenntartható növekedés pedig azt jelenti, hogy mindenkinek egyénileg is látnia kell a jövőbeni lehetőségeket saját maga és szerettei számára.

 

- Az AGRIBRANDS zRt. a magyarországi takarmánygyárak között hányadik helyen helyezkedik el?

- Értékesítéssel kapcsolatos adataink csak korlátozott mértékben publikusak, de a cégünk által értékesített mennyiség körülbelüli 10% -a a magyarországi takarmányfogyasztásnak. Ez részben azt jelenti, hogy rajtunk kívül még számos céggel osztozunk a relatíve szűk magyarországi piacon, részben pedig azt, hogy még vannak lehetőségeink.

 

- Ön hogyan képzeli el a vállalat teljes körű, minden igényt kielégítő működését?

- Ami a gyártást és termék előállítást illeti, azt valahogy így, ahogy ma is csináljuk. Termelési technológiánk fejlettségi szintje a konkurens üzemekhez hasonlítva nagyon jó szintűnek minősíthető, rendelkezünk azokkal a berendezésekkel és szakember háttérrel, amivel a vevők igényeinek megfelelő termékeket tudunk gyártani. A „minden igénybe” persze a termékminőségen kívül még sok minden beletartozik, például az, ami vevői szemmel elsőre szinte mindig magas ár-érték-arány, amibe szerintem a mi prémium termékeink jól teljesítenek, illetve egyéb szolgáltatások, amelyek a termék szállításán túl szakmai tanácsok, telepi optimalizáló-számítások, programok, szakmai, akár külföldi szakember segítsége, állategészségügyi szolgáltatások, tanácsok formájában nyilvánul meg. Továbbá kutató-fejlesztő csapat tudományos kutatásokkal, kísérleti teleppel áll rendelkezésre Minnesota államban, mely kísérleti eredményeket minden országban felhasználunk az új termékek fejlesztéséhez.

 

Köszönöm szépen az interjút!

 

 

8.      Interjú az AGRIBRANDS Europe Hungary Takarmányipari és Kereskedelmi zRt. egyik dolgozójával, édesapámmal

 

 

Édesapám a vállalat dolgozója, kisgyermek korom óta sokat mesél a munkájáról, amit mindig érdeklődve hallgatok. Apukám a tanulmányait befejezve 1985-től dolgozik a több tulajdonos váltáson átesett gyárban. Így szinte magától érthető volt, hogy beszámolóm másik interjúját vele készítem el.

 

- Milyen munkaköri beosztásod van a vállalatnál?

- Készáru raktáros, csoportvezető.

 

- Konkrétan mi a feladatod?

- A premix és a takarmányüzemben előállított termékeket a készáru raktárban rendszerezem, leltározom és a rendelés alapján szervezem a kiszállítást.  A munkám sokrétű, hiszen koordinálnom kell a munkafolyamatokat az üzemekkel, a vevőszolgálattal és a kiszállítókkal. Ellenőriznem kell a raktározott áruk szavatossági idejét és a készlet mennyiségét. Új munkatársak érkezése során mentori feladatokat is ellátok.

 

- Milyen a munkaidő beosztásod?

-A gyárban az üzemi és a raktárokban dolgozók nagy része nyolc órában és két műszakban dolgozik, a vevők folyamatos kiszolgálása érdekében.

 

- Mi a szubjektív véleményed?

- Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy el sem tudom képzelni, hogy más munkahelyre menjek dolgozni. A dolgozókkal szembeni elvárás magas, a minőségi takarmánygyártás és forgalmazás érdekében, azonban ezzel egyenesen arányos a munkám elismerése. Biztosítottak a dolgozók számára a megfelelő munkakörülmények annak érdekében, hogy a munkaidő alatt jól érezhessük magunkat. Természetesen ezzel is ösztönözve vagyok a minél magasabb szintű teljesítményre, mert érzem, hogy nemcsak elvárnak tőlem, ezt értékelik is.

 

- Mit gondolsz a cég termékeiről?

- Hiszem és vallom, hogy az előállított takarmányok mind nagyon jó termékek, de ezt saját magam is tapasztalom az itthon nevelt baromfi és sertéseink fejlődésén, növekedésén. Úgy gondolom, hogy a cégünknél minden állattartó megtalálja a számára legkedvezőbb takarmányféleségeket mind minőségben, mind árban.

 

- Elégedett vagy-e a munkahelyeddel és a munkabéreddel?

- Úgy gondolom, hogy az előző válaszokból is kitűnik, hogy elégedett vagyok a munkahelyemmel. A fizetéssel kapcsolatban azt hiszem, hogy a vállalat a lehetőségeihez mérten igyekszik a munkát elismerni, pluszjuttatásokat biztosítani.

 

- Miben látod a cég erősségét, előnyeit, és mi az, amin javítani kell?

- A vállalat erőssége a minőségi takarmány előállítása, a beruházások, amelyek a folyamatos fejlesztést teszik lehetővé. Nagy erőfeszítéseket tesznek a piac kiszélesítése érdekében, amit szakemberek valósítanak meg. Kevés munkahelyen mondhatják el, hogy a cég számára fontos a dolgozók együttműködésének alakítása, kapcsolatok mélyítése. Nálunk ezt csapatépítő tréningeken keresztül valósítják meg, ahol mindenki kicsit feltöltődik, jobban megismeri kollégáját, ennek köszönhetően a mindennapokban jól működik az együttgondolkodás az összedolgozás. Javítani mindenen lehet még a jón is, hogy még jobb legyen.

 

 

 

9.                  Záró gondolatok, befejezés

 

Összegzésként elmondhatom, nagyon örülök, hogy ezt a témát választottam. Mindig érdeklődve hallgattam, ahogyan az édesapám mesélt a munkahelyéről. Kisgyerekként csak azt láttam, hogy egy olyan hatalmas gyárba megy dolgozni, aminek a tornyát még a városban is lehet látni.

A pályamunka elkészítése során érdekes dolgokat tudhattam meg, rájöttem, hogy ami a cég hitvallása, az állattartók teljes körű kielégítése, a takarmányok és az előállított termékek az állatok hatékony és gazdaságos nevelését teszi lehetővé, az nem csak szóbeszéd, hanem valójában úgy is van.

A családunk tapasztalatával is alá tudom támasztani az AGRIBRANDS Europe Hungary Takarmányipari és Kereskedelmi zRt. előállított takarmányok és termékek eredményességét, hiszen az általunk nevelt baromfik és sertések rövid tenyészidő alatt az életkornak megfelelő takarmányokon nevelkednek és a hús minősége is kiváló.

Remélem, hogy az országban csökkenő állatállomány helyzete megváltozik, felismerjük az állattartásban rejlő lehetőségeket és visszanyerjük a haszonállat-szektorban betöltött szerepünket. A minőségi takarmányozás feltételeit az AGRIBRANDS Europe Hungary Takarmányipari és Kereskedelmi zRt. tudná biztosítani.

 

 

 

10. Általános bibliográfia

 

Dr. Magda Sándor - Dr. Marselek Sándor: Állattenyésztés, 2007, Szaktudás Kiadó Ház.

Schmidt János: Takarmányozástan 1996. Mezőgazdasági Kiadó.

Személyes interjú készítése Gyurcsek Jánosnéval, a karcagi cég igazgatójával.

Személyes interjú készítése Andrási Tiborral, a karcagi cég alkalmazottjával.

www.katki.hu/szaktan/kisall/takarm/tak2.html

www.fvm.hu/main.php?folderID=1&articleID=4464&ctag...iid=1

http://alicefeederssupply.com/

www.cargill.hu

www.purinatakarmany.co.hu/Screens/termekek.aspx

 

Mellékletek

 

1. ábra

Leírás: http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTDh3nH6W8g0goVzM2kZY_2XZWoAYkrlbkog7IhHa0aNeBIWuL9-w

Purina®  logó

 

2. ábra

Leírás: http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRbYpx0vgVB1PaJRLcYA2ZUCJanl_gTlpgVhn4iKLaZir3C56m3

A Cargill vállalat logója

 

  1. számú melléklet

Leírás: DSCF0225

Raklapozó robot

 

 

 

2. számú melléklet

Zsákos kiszállítás

 

 

3. számú melléklet

Ömlesztett kiszállítás

 

4. számú melléklet

A vállalat kapcsolatrendszere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


5. számú melléklet

Leírás: Kép 009

Dercés

 

6. számú melléklet

Leírás: Kép 003

Morzsázott

 

7. számú melléklet

Leírás: Kép 005

Granulátum

 

8. Számú melléklet

 

  1. számú melléklet

10. számú melléklet

van Aarsen granuláló

 

11. számú melléklet

van Obsal technológia

 

12. számú melléklet

Leírás: viewer_016

Automata lezsákoló